Satt och funderade...

....imorgon har Samuel ätit sina mediciner i fyra veckor. Och på något vis känns det redan som en del av vardagen att han gör det. Jag har varit så orolig, eller jag ska säga att jag var väldigt orolig innan vi började med medicineringen. För hur det skulle påverka honom och så klart då även oss. Biverkningarna som kan komma av de här medicinerna (Trileptal), ja den listan är väldigt låååång!! Men han är lite extra trött ibland, somnar till då vi åker bil, men annars är han fortfarande samma underbara goa lille kille som tidigare. Och på något underligt sätt som han är extra trött så känns det på ett vis som han fått extra energi, kanske av att han nu sover bättre på nätterna och är mera utvilad. Eller så är det för att han nu fyllt 5 år, ja enligt honom själv så är
det iallafall därför =). Underbara barn!
Jag som trodde att det skulle ta ett år minst innan livet med epilepsi var en vardag och så tog det bara fyra veckor. Ja det känns nu som en vardag, faktiskt! På vägen kommer vi säkert stöta på saker som gör att man får fundera lite extra både en och tre gånger, men just nu känns det bra.
Framtiden tar vi sen...den kan vi inte utläsa idag!  

Varma kramar

Caroline


Jag är inte så snabb...

....på att uppdatera min blogg jag vet, men jag försöker tänka så att då har jag antagligen roligare saker för mig än att sitta framför datorn...;)
Äntligen har då våren landat i skåne och genast känns livet sååå mycket enklare. Man kan hämta posten utan att ta på sig mössa, jacka, vantar och tjocka vinterskor. Man kan gena genom trädgården då det faktiskt går att göra det, till skillnad från hela låååånga vintern då man var tvungen att gå runt hela tomten, ut på vägen och gå längs vägen för att hämta posten, för att där upptäcka att den inte kommit ännu...jag älskar våren och barmark!!
Förr var jag väldigt förtjust i vintern men jag känner att för varje år som går så uppskattar jag sommaren mer och mer. Allt blir så mycket enklare, kanske har det med barnen att göra. Smidighet att slippa alla kläder och tillbehör. Jag vet inte, men nu längtar jag iallafall till solen och värmen.



Visst ser det här lockande ut....bilden är från avslutningen på Brasseveckan förra året, en lika underbar kväll varje år. Missa ni den förra året så lova att inte göra om samma misstag detta år.

Önskar er alla en underbar helg....

Stora kramar Caroline


Gårdagen rester...

...av köttfärsås blev idag en smaskig hemlagad pizza på smördegsbotten. Till det serverades en tomat och mozarella sallad och lite extra majs eftersom barnen älskar det. Samuel var till en början skeptisk, som alltid när saker är blandade tillsammans men när han väl smakat åt han med god aptit....



Summa kardemumma, rester kan bli till något väldigt gott....

Kram


Äntligen...

...kan man få maten levererad hem till dörren, matkasse färdig och klar med middagar för en hel vecka. Med recept och allt =) Helt underbart tycker jag som har såååå svårt att komma på varierad mat för mig och min familj. Mat&ro heter företaget och drivs av en kille som heter Martin Skoog, som dessutom visade sig vara vår gamla granne från Hallvägen tiden. Jag blev själv tipsad av en vän om detta och blev glatt överraskad när jag såg vem som drev det! =) Så jag anmälde oss som kund med en gång och ser nu fram emot vår första leverans, undrar så vad det ska bli till mat när någon annan får bestämma...
Jag lovar att skriva lite om det sen när vi fått vår första leverans!

I övrigt här hemma så har det varit väldigt mycket sjukdom, segt och utdraget och otroligt låååångtråkigt! Hoppas verkligen nu att det börjar gå mot sitt slut, men jag vågar knappt säga det innan vi alla är helt friska. Min kropp är så trött, upptäckte till och med idag att jag fått mina eksem på händerna och det har jag inte haft på väldigt länge. Och då är min kropp helt slut på motståndskraft när det går så långt. Håller tummarna HÅRT för att våren snart är här och vi blir friska och krya och kan spendera massa härlig tid utomhus.



Lilla nalle är dock alltid lika glad....frisk som sjuk! Härligt med positiva familjemedlemmar ;)

Kram till er alla

Caroline


Vår finaste lilla prins har blivit firad i dagarna tre...

...och han har njutit ut i fingerspetsarna. Först på självaste födelsedagen startade vi som traditionen säger med tårta och presenter på sängen. Snacka om lyckliga ögon då han insåg att det var LEGO i två av paketen. Han åt sin tårta och gav sig sen genast på att bygga ihop lego power miners...jag var tyvärr tvungen att åka till jobbet men maken sa han suttit i flera timmar i sträck för att få det färdigt! Han har samlat på sig en hel del Lego nu och kan spendera hur många timmar som helst med att bara bygga, bygga, bygga och skapa en massa saker.



Här är hela samlingen...men det har kommit till en del efter helgens festande med =)

Så i helgen då kom alla kompisarna och firade honom så det stod härliga till. Hela ovanvvåningen och trappan ner var klädd med lakan som grottor i barnhöjd så att det blev ett tillhåll bara för barnen. Det var mycket uppskattat och jag tror att de alla hade kul. Det serverades korv med bröd och glass med maränger till efterrätt och självklart en traditionell fiskedamm som bjöd på både strumpor och kalsonger, men som tur var även godispåsar =). 



Här står de alla förväntansfulla små guldgrynen.....

Och ja sen idag kom fin besök från södra skåne och firade lite till....ännu mera presenter och kvällen avslutades med våfflor och glass och hemlagad rabarberkräm. Mums!

Så jag tror att vår underbara prins känner sig mer än nöjd med allt firande då han fyllde 5 år. 

Grattis älskade fina Samuel... 


Imorgon fyller vår fina prins 5-år...

....och sååå han längtat! Han har verkligen räknat dagarna och nu är den här. Ska bli så underbart att se hans min då han får sina gåvor imorgon bitti, han har haft specifika önskningar och visst vill man bara göra allt för sina barn, så på paket brickan ligger flera "rätta" paket =).



Grattis min fina fina lille kille på din stora dag....

*kärlek*


RSS 2.0